Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Επιφανίου επιδιώκοντας την ανάπτυξη της κοινότητας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της , έχει εκτελέσει και προγραμματίσει αρκετά έργα υποδομής και εξωραϊσμού.

Ολοκληρωμένα:

Κατά το 2007 έγιναν από το Κοινοτικό Συμβούλιο τα πιο κάτω αναπτυξιακά έργα, τα οποία ήταν εντός προϋπολογισμού:

Αντιπλημμυρικά £  5 000
Κοινοτικά Κτίρια £  2 000
Δρόμοι εντός £10 000
Εξωραϊστικά έργα £  5 000
Αμπελουργικοί δρόμοι £  3 000
Αγροτικοί δρόμοι £  8 000

Εκτός προϋπολογισμού έγιναν τα πιο κάτω έργα από επιχορηγήσεις της Επαρχιακής Διοίκησης ή άλλων Υπουργείων:

Κατά το 2008 έγιναν από το Συμβούλιο τα πιο κάτω αναπτυξιακά έργα τα οποία ήταν εκτός προϋπολογισμού:

Αντιπλημμυρικά €10,252
Κοινοτικά κτίρια €  5,126
Δρόμοι εντός €29,046
Εξωραϊστικά έργα €10,252
Αμπελουργικοί δρόμοι €  5,126

Εκτός προϋπολογισμού για το έτος 2008 έγιναν τα πιο κάτω έργα, από κονδύλια που πάρθηκαν από διάφορα Υπουργεία και από τον Έπαρχο Λευκωσίας:

Ειδικότερα:

Δρόμοι: Έχουμε δώσει μεγάλη σημασία στο οδικό δίκτυο της κοινότητας μας, τόσο εντός της κοινότητας όσο και στους αγροτικούς δρόμους.

Οδικός Φωτισμός: Τα δύο τελευταία χρόνια έχει γίνει εγκατάσταση οδικού φωτισμού στην οδό Αγίου Γεωργίου και στο δρόμο της νέας εκκλησίας μέχρι και την Συνεργατική, συνολικής δαπάνης €12,000.
Φέτος προγραμματίζεται η εγκατάσταση οδικού φωτισμού στην οδό 1ης Μαΐου, Νικόλα Κωστή, στο δρόμο από τη Συνεργατική μέχρι τη νησίδα της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και ολόκληρου του δρόμου από το δίστρατο προς την κοινότητα. Το κονδύλι θα ξεπεράσει τις €40,000.

Πυρκαγιές: Βλέποντας την ανάγκη για ετοιμότητα σε περίπτωση πυρκαγιών, το Κοινοτικό Συμβούλιο προχώρησε στην αγορά πυροσβεστικού οχήματος, αφού εξασφάλισε το 50% της επιχορήγησης από το Υπουργείο Εσωτερικών. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται και για άλλες ανάγκες της κοινότητας όπως καθαριότητες, στολίσματα κ.λ.π.

Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κοινότητας

Το Κοινοτικό Συμβούλιο παρέλαβε στις 31/12/2006 τη διαχείριση και τα προβλήματα της Σχολικής Εφορίας της κοινότητας.

Γνωστές είναι οι πιέσεις που δέχεται η Σχολική Εφορία για τη συγχώνευση, κλείσιμο του σχολείου και μεταφορά μας σε Περιφερειακό με άλλες γειτονικές κοινότητες.

Παρόλα αυτά έχουμε επιτύχει έτσι ώστε το σχολείο μας να αναβαθμιστεί και να ξεκινήσουν εργασίες αντισεισμικής αναβάθμισης και αναπαλαίωσης.

Το νέο γήπεδο Futsal που κατασκευάστηκε το 2007 στοίχισε €25,000 με εξολοκλήρου κάλυψη του κονδυλιού από το Υπουργείο Παιδείας.

Επίσης έχει προγραμματιστεί στο σχολείο μας να γίνει νέα αίθουσα του Νηπιαγωγείου, νέα αποχωρητήρια και αίθουσα εργαστηρίων.

Άγνωστες παραμένουν οι διαθέσεις του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη δημιουργία περιφερειακών σχολείων, και πάντα θα είμαστε σε εγρήγορση για να μην κλείσει το σχολείο μας. Αυτό πάντα εξαρτάται και από τον αριθμό νέων μαθητών.

Ολοκληρώθηκε το πάρκο στην οδό Μακαρίου
 
Στις 12/05/2012 ολοκληρώθηκε το πάρκο μας.