Το Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων της κοινότητας βρίσκεται στο κέντρο της κοινότητας δίπλα από τα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Είναι πετρόκτιστο με καμάρες που θυμίζουν παλαιές βρύσες και στη μέση του υπάρχει μια ψηλή πλάκα όπου αναγράφονται τα ονόματα των ηρώων.

Αναγέρθηκε το 2002 και το σχέδιο φιλοτεχνήθηκε από αρχιτέκτονες της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας.

Το μνημείο είναι αφιερωμένο στους ήρωες:

Κώστα Μισιαούλη, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 17 Ιουλίου 1974

Κώστα Χρ. Καταλάνου: Στο πλαίσιο του προγράμματος εκταφών και αναγνώρισης λειψάνων της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων εντοπίσθηκαν τα οστά του, τα οποία και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA. Η εκταφή τους πραγματοποιήθηκε την περίοδο 2005, 2008 και 2010 από το ύψωμα Λαπάτσα, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση βορείως του κατεχόμενου χωριού της Σκυλλούρας. Η κηδεία του πεσόντα της Τουρκικής Εισβολής, Κώστα Καταλάνου Χριστοφόρου έγινε την Κυριακή 10/9/17.

Γεώργιος Ξενοφώντος Πογιατζιή, του οποίου τα λείψανα αναβρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στα Κνώδαρα, και αναγνωρίστηκαν με τη μέθοδο του DNA. Στις 2 Σεπτεμβρίου 2007 τελέστηκε η ταφή των τιμημένων οστών του στο Κοινοτικό Κοιμητήριο Αγίου Επιφανίου, με όλες τις δέουσες τιμές παρουσία επισήμων και Εκπροσώπων του Κράτους και της Εκκλησίας. 

Στις 10 Αυγούστου 2008 έγινε το Πρώτο Ετήσιο Μνημόσυνο του ήρωα υπό τη φροντίδα και οργάνωση του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Πηγή:
Κοινοτικό Συμβούλιο